RÚSSIA

TYPOLOGIES
DIFFICULTY

MIN. AGE

Logo

Un país amb grans atractius histórics, culturals i naturals

Origen: Barcelona

Sortida: 28/08/2021

Arribada: 04/09/2021

Durada: 8 dies / 7 nits

RÚSSIA IMPERIAL

 

DIA 1. BARCELONA – MOSCOU

Trobada amb el guia acompanyant  a l’aeroport de Barcelona i sortida en vol de línia regular de Lufthansa amb destinació MOSCOU, vol via Frankfurt. Arribada i trasllat a l’hotel. Sopar fred tipus lunch-box i allotjament.

DIA 2. MOSCOU (CIUTAT – METRO – GALERIA TETRIAKOV)  

Esmorzar. Pel matí, visita panoràmica de la ciutat recorrent les seves principals avingudes, edificis històrics i monuments realitzant breus parades per fer fotografies. Moscou és el centre polític, administratiu, cultural, comercial, industrial i científic més gran i important de la Federació Russa. També és la ciutat més gran del país tant per la seva extensió territorial com per la seva població donat que ocupa una superfície de prop de 1.000 km2 i té més d’11 milions d’habitants. Durant la visita es passarà per l’anell dels Jardins, la Plaça Teatral, la Plaça Roja, el moll del Kremlin, el carrer Mokhovaya, la catedral de Crist Salvador, el carrer Tver, l’anell dels Bulevards, la universitat estatal de Moscou, el riu Moskva... A continuació es realitzarà la visita a la catedral del Crist Salvador, la principal de Moscou i la catedral ortodoxa més alta del món. Entrada per poder gaudir del seu interior i per accedir al mirador des d’on s’obtindrà una magnífica vista del centre de la ciutat. Posteriorment, es visitarà el metro de Moscou recorrent les estacions més representatives i sortint a cada estació per tal de fer fotografies i veure la decoració de cada sala. Durant la guerra pàtria, el metro de Moscou va ser, a més a més d’un mitjà de transport, un refugi contra els atacs aeris enemics. Avui en dia, transporta diàriament més de 4 milions de passatgers i és el més utilitzat del món amb un tràfic anual de 3,2 bilions. Compta amb 12 línies, 182 estacions i una extensió de 300 km. L’interval entre els trens és el més curt del món: de 45 segons fins a un màxim de 5-6 minuts. La decoració temàtica de les estacions és un reflex de la història del país, les proeses dels militars i el treball heroic del poble soviètic. Durant la visita es podran veure diverses vidrieres, mosaics i escultures. En la decoració de les estacions es van emprar diferents materials com ara marbre, granit, pedres semiprecioses, ceràmica, acer, motllures de guix, bronze, alumini... Dinar. La tarda es destinarà a realitzar la visita de la Galeria Tetriakov, un dels museus més prestigiosos del país en el qual es troba una selecció de pintura considerada la millor del món en art rus i que representa la cultura russa de tot el mil·lenni. La visita es centra en la pintura, a través de la qual es reviurà la història de l’Imperi Rus des de la iconografia del segle XII fins a les noves tendències de la pintura russa, passant per retrats dels tsars i nobles de cada època, paisatges local i internacionals, moments històrics i l’art modern dels pintors més rellevants.

DIA 3. MOSCOU (MUSEU DE L’ARMERIA – KREMLIN)

Esmorzar i visita al Museu de l’Armeria, el museu més antic del país fundat pel Tsar Pere I l’any 1720 a base dels dipòsits d’armes, arnesos, armadures i joies que existien des de l’Edat Mitjana. El nom del museu prové de l'antiga utilitat de l'edifici, ja que havia albergat una fàbrica d'armes i en l'actualitat és un museu dels tresors dels prínceps russos, exhibint obres de gran valor històric i artístic (objectes decoratius regalats per ambaixadors estrangers, col·lecció d'armes, teles brodades amb perles i pedres precioses, carrosses imperials, vestimentes dels tsars, corones, joies i objectes d'or, plata, ivori, pedres precioses, porcellana ...). És el testimoni de diverses generacions d'artistes russos i estrangers. Continuació amb la visita a la muralla del Kremlin, el centre històric-arquitectònic més antic de la ciutat. Allà es troben diversos edificis que reflecteixen sis segles de la història de país, cadascun dels quals va deixar el seu segell en la imatge arquitectònica del Kremlin, entre ells destaquen: la plaça de les Catedrals, el palau del Patriarca, el campanar d'Ivan el gran, l'antic Arsenal, la Campana Tsarina, el Canó de el Tsar, l'antiga escola militar que avui acull la seu de govern, el palau de congressos i la càmera de les facetes, que és l'edifici civil més antic de Moscou. Es realitzarà un passeig per l'interior del recinte fins a la plaça de les Catedrals, on es visitarà una d’elles. Dinar. Temps lliure a la Plaça Roja que permetrà apropar-se als antics magatzems GUM, fer fotografies al Museu d'Història, a la Catedral de Sant Basili, veure el punt quilomètric zero o visitar el Mausoleu de Lenin (entrada gratuïta). Sopar i allotjament.

DIA 4. MOSCOU – SANT PETERSBURG

Esmorzar. A l’hora convinguda trasllat a l’estació de ferrocarril per sortir en el tren d’alta velocitat Sapsan cap a SANT PETERSBURG, ciutat coneguda com la “Venècia del Nord” per la quantitat de canals i ponts que en ella proliferen. Arribada i trasllat a l’hotel. Dinar. Per la tarda es realitzarà un passeig en vaixell pels canals de Sant Petersburg. Sopar i allotjament.

DIA 5. SANT PETERSBURG (CIUTAT)

Esmorzar. Visita a la Fortalesa de Sant Pere i Sant Pau, construcció consolidada com el nucli històric de la ciutat i primera edificació que va manar construir Pere el Gran al damunt d’una petita illa pantanosa del delta del Neva. La fortalesa, inicialment anomenada Sant Petersburg, va donar nom a la ciutat que va ser projectada per tal de defensar la sortida al Bàltic dels atacs de les tropes sueques. Avui dia es considera la fortificació militar del segle XVIII millor conservada d’Europa. A la fortalesa es visitarà la catedral de Sant Pere i Sant Pau, la més antiga de la ciutat i lloc en el que es troben les tombes dels monarques de la dinastia dels Romanov. L’any 1998 van ser enterrats aquí Nicolau II i la seva família, tots afusellats a Ekaterinburg el juliol del 1918. A continuació es realitzarà la visita panoràmica de la ciutat. Fundada el 1703 pel tsar Pere I, la ciutat va ser dissenyada pels més prestigiosos arquitectes europeus donant com a resultat un centre històric que és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO que combina canals, jardins i carrers de palaus de diferents estils sobre un pla ordenat que meravella als visitants. Recorregut per les avingudes i construccions més rellevants de la ciutat passant per l’Avinguda Nevsky, artèria comercial de la ciutat; la plaça de Sant Isaac a la que es troben l’Ajuntament i la catedral de Sant Isaac; el castell de Sant Miquel; el Camp de Mart amb la seva flama del foc etern; la catedral de Sant Salvador sobre la Sang Vessada; la plaça de Palau amb el Palau d’Hivern; la plaça de les Belles Arts, el Teatre Mariinski; el cap de l’illa Vasilievsky; la caseta de Pere I el Gran; la plaça dels Desembristes; el riu Neva i els seus ponts llevadissos... Dinar. Continuació amb la visita al Palau del Príncep Yussupov, un palau en el qual es podrà veure com vivia la noblesa russa a través dels seus banys, dormitoris, la sala de billar, un teatre privat amb capacitat per a 120 persones... És el palau on Rapustín va ser assassinat i una de les meravelles de la ciutat. Sopar. Allotjament.

DIA6. SANT PETERSBURG (HERMITAGE)  

Esmorzar. Visita del museu de l’Hermitage, el principal museu artístic de Sant Petersburg i un dels més famosos i grans del món. Va ser fundat per Catalina II i ocupa cinc edificis, tots ells sumptuosos palaus. El més antic i famós d’entre ells és el Palau d’Hivern que va ésser construït segons el projecte del reconegut arquitecte italià Bartolomeo Rastrelli  com la residència dels emperadors russos. Actualment la col·lecció compta amb uns tres milions d’obres (pintures, escultures, obres gràfiques, monedes i medalles, troballes arqueològiques i mostres d’art aplicada) repartides en 450 sales. Es tracta de la tercera col·lecció de pintura del món amb la peculiaritat que el mateix continent ja posseeix un valor artístic ja que el palau d’Hivern va ser residència dels tsars i testimoni de rellevants moments històrics com les coronacions imperials a la Sala de Sant Jordi o Sala Gran del Tron, o la detenció del govern provisional per part dels bolxevics al menjador blanc. La visita se centrarà en la pintura i se podran admirar obres de diverses èpoques i nacionalitats. Dinar. A continuació, visita de la Catedral de Sant Isaac, una de les catedrals més grans i majestuoses d’Europa. S’ascendirà a la columnata des d’on es podrà gaudir d’una bella panoràmica sobre la ciutat, tot això després d’haver pujat els seus 226 esglaons i 63 metres d’alçada. Sopar. Allotjament.

DIA 7. SANT PETERSBURG (PETERHOF – PUSHKIN)

Esmorzar. Pel matí, sortida en hydrofoil cap a Peterhof, situat a 29 km de la ciutat. Visita dels jardins del Palau d’Estiu del tsar Pere I, declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquesta visita facilitarà una visió més completa de la força i el luxe dels tsars de l’època. Situat a la riba meridional del golf de Finlàndia, a la localitat que du el seu mateix nom, va ser construït com a residència d’estiu per als tsars de Rússia en un dels moments de màxima esplendor d’aquesta casa reial pel que es pot entendre el nivell d’ostentació i riquesa que arriba a aconseguir aquest conjunt, que va ser fundat per Pere el Gran el 1714 com a rèplica de la residència francesa de Versalles superant a l’original francès. El conjunt de Peterhof es conegut en tot el món pels seus parcs decorats amb més de 150 fonts. El sistema d’abastiment d’aigua per a les fonts funciona intacte des de 1721. Una de les més impressionants decoracions del parc és la Cascada Gran amb 37 escultures daurades, 64 fonts i 142 jocs d’aigua. Inclou diversos palaus i dos grans parcs. Destaquen el Palau Gran (l'edifici principal) i el parc inferior de 102,5 hectàrees per les seves fonts, cascades, diverses estàtues i altres ornaments decoratius. Dinar al restaurant “Padvorie”, que  construït en fusta en estil "Istba", ofereix menjar tradicional en un ambient típicament rus i amenitzat amb música folklòrica. Han servit a personalitats internacionals com el príncep Charles, l'expresident alemany Gerhard Schröder, o el francès Jacques Chirac a més de ser escollit diverses vegades com a lloc de celebració d'aniversari pel president Vladímir Putin. A la tarda, visita del Palau de Caterina a Pushkin. És, sense cap mena de dubte, un dels principals exponents de l’estil barroc a Europa i un monument absolutament fascinant pel que fa a l’arquitectura i jardineria del segle XVIII. Durant segles aquest palau va ser la residència oficial dels tsars a l'estiu, i va ser aquí on l'últim tsar Nicolau II va viure arrestat fins poc abans de la seva execució. El conjunt s'articula en diversos edificis, el més gran dels quals té una longitud de 340 metres. Les seves façanes estan decorades amb profusió d’atlants, columnes i grans finestrals ornamentals, per als quals es va recórrer al ja característic contrast de colors del barroc rus: blau, blanc i daurat. Entre les estances del palau destaca el Gran Saló Daurat o Saló del Tron obra de Bartolomeo Rastrelli amb la seva profusió de daurats que es multipliquen fins a l'infinit per la multitud de miralls i la Sala d'Ambre. No és sorprenent que la Sala d'Ambre del Palau de Caterina sigui considerada la Vuitena Meravella del Món. Es tracta d'una habitació completament coberta de panells d'ambre i brillants que reflecteixen la llum del sol. Primer, l'habitació va ser instal·lada al Palau d'Hivern, però en 1755 l'Emperadriu Isabel (Elizabeth) va ordenar traslladar-la al Palau de Caterina a Tsarskoye Selo. 76 soldats van haver de dur al damunt els panells individuals d’ambre durant 6 dies per tal de transportar-los des de Sant Petersburg a Tsarskoye Selo. Actualment veiem una reconstrucció perquè les peces originals van ser robades pels nazis durant la Segona Guerra Mundial. A l'exterior, un passeig per les avingudes ombrejades entre els petits i bonics pavellons del Parc de Caterina és ideal per a qui busca tranquil·litat i pau d'esperit. Un tret interessant del Parc és que consisteix en dues parts, cadascuna amb el seu estil propi: el parc francès, arquitectònic, distingit pel disseny geomètric dels seus amples passejos i el parc anglès que es caracteritza per una decoració que imita la natura. Posteriorment, es gaudirà d'un sopar a l'elegant restaurant Russian Empire, on es podran conèixer els cellers i visitar les habitacions privades que el tsar utilitzava per a les seves trobades més íntimes i secretes. Aquestes estances compten amb tot tipus de luxes i detalls i gran part del seu mobiliari és original de l'època. La seva entrada està dissimulada amb prestatges de fusta. Retorn a l'hotel i allotjament.

DIA 8. SANT PETERSBURG – BARCELONA

Esmorzar. A l’hora convinguda, trasllat a l’aeroport de Sant Petersburgo per sortir en vol de línia regular de Swiss Airlines de tornada a Barcelona, vol via Zurich. Arribada i final del viatge.

PREU DES DE 2280 € / PERSONA

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies